Keresés ebben a blogban

2010. április 15., csütörtök

Töltött avokádó



A minap az a vád ért, hogy ezen a blogon csak sütemények vannak... Cáfolatképp osztom meg most ezt a receptet, ami amellett, hogy igen gyorsan elkészíthető, nagyon finom is.  Leginkább előételként tudom elképzelni, de mi ettük már könnyű vacsoraként is...

Hozzávalók
Személyenként egy egész, jól érett avokádó
ízlés szerint fetasajt
koktélparadicsom
citrom, só, bors
zöld és fekete olivabogyó
balzsamecet

Az avokádókat félbevágjuk, a magját eltávolítjuk és kiskanállal a magházat kicsit kimélyítjük. A félbevágott avokádókat citromlével alaposan locsoljuk meg, különben megbarnulnak. A kikapart avokádót az apró kockára vágott fetával, csipet sóval és borssal, a maradék citrom levével és az összevágott koktélparadicsommal, valamint az olívabogyókkal összekeverjük.
A tölteléket az avokádókra halmozzuk és az egészet balzsamecettel locsoljuk meg. Nálunk mindig nagy sikert arat - lehetetlen elrontani!

2 megjegyzés: